Algemene voorwaarden

Als professionele reinigingsdienst voor elk soort ondergrond, werken wij volgens de wettelijke regelgeving in Nederland. Hieronder vindt u onze algemene voorwaarden voor het reinigen van elk soort ondergrond met onze unieke borsteltechniek.

Algemene Voorwaarden – De Terrasreiniger 
Dit zijn de algemene voorwaarden van De Terrasreiniger. Het adres van De Terrasreiniger is Stellingmolen 11, 2665ST te Bleiswijk met het KvK-nummer 71052577. Als u vragen heeft over deze voorwaarden, neem dan contact met ons op via info@de-terrasreiniger.nl of 06-87949476. Wij behouden het recht om deze algemene voorwaarden te wijzigen. U gaat ermee akkoord dat de laatste versie van deze algemene voorwaarden van toepassing is op de opdracht. Eventuele afspraken die afwijken van deze algemene voorwaarden zijn alleen geldig als deze schriftelijk zijn vastgelegd.

Artikel 1 – Dienstverlening
Onze dienstverlening omvat het reinigen van buiten- en binnen terrassen, tegels, klinkers, vloeren, vlonders en steigers van particulieren en bedrijven.

Artikel 2 – Toepassing Algemene Voorwaarden
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en opdrachten tussen De Terrasreiniger en u (de “Opdrachtgever”). Wij zullen deze algemene voorwaarden op verzoek kosteloos naar u toesturen. De algemene voorwaarden zijn ook beschikbaar op www.de-terrasreiniger.nl.

Artikel 3 – Totstandkoming opdracht
De opdracht komt tot stand wanneer de Opdrachtgever akkoord gaat met de opdracht.

Artikel 4 – Offertes en aanbiedingen

  1. Alle aanbiedingen en offertes die door De Terrasreiniger worden gedaan, zijn vrijblijvend tenzij anders afgesproken. Een aanbod in een offerte is alleen van toepassing op de specifieke opdracht en niet op toekomstige opdrachten.
  2. Als de Opdrachtgever gegevens aan De Terrasreiniger verstrekt, gaat De Terrasreiniger ervan uit dat deze gegevens correct zijn en zal hij zijn offerte hierop baseren.

Artikel 5 – Kosten

  1. De Terrasreiniger heeft het recht om de prijs voor de dienstverlening te verhogen in het geval van onvoorziene en kostprijsverhogende omstandigheden die plaatsvinden na het sluiten van de opdracht.
  2. Indien De Terrasreiniger genoodzaakt is om de prijs te verhogen vanwege de omstandigheden die in het voorgaande artikel zijn genoemd, heeft de opdrachtgever het recht om de opdracht te annuleren. De opdrachtgever moet echter wel de reeds gemaakte kosten of uren vergoeden en heeft geen recht op compensatie of schadevergoeding in dergelijke gevallen.
  3. De prijs is exclusief eventuele onkosten van De Terrasreiniger, btw en andere overheidsheffingen.

Artikel 6 – Betaling en incassokosten

  1. De opdrachtgever dient de factuur ter plekke te betalen via een pintransactie. Als pinnen niet mogelijk is, moet de factuur binnen veertien dagen na factuurdatum worden betaald. De Terrasreiniger zal wekelijks factureren.
  2. Indien de opdrachtgever de factuur niet op tijd betaalt, bevindt hij zich automatisch in verzuim en is hij wettelijke rente (voor consumenten) of wettelijke handelsrente (voor ondernemingen) verschuldigd over het verschuldigde bedrag. De rente wordt berekend vanaf het moment dat de opdrachtgever in verzuim is tot het moment van volledige betaling van het verschuldigde bedrag.
  3. De gehele vordering van De Terrasreiniger op de opdrachtgever wordt onmiddellijk opeisbaar als:
    a. De opdrachtgever de betalingstermijn overschrijdt;
    b. De opdrachtgever failliet wordt verklaard of surseance van betaling aanvraagt;
    c. De opdrachtgever (vennootschap) ontbonden of geliquideerd wordt;
    d. De opdrachtgever (natuurlijk persoon) onder curatele wordt gesteld of overlijdt.
  4. Als de opdrachtgever niet op tijd betaalt, bevindt hij zich onmiddellijk in verzuim en is hij verplicht om alle buitengerechtelijke incassokosten te vergoeden aan De Terrasreiniger Bij een factuurbedrag tot €267 zijn deze kosten €75,00. Voor hogere factuurbedragen gelden de volgende maximale incassokosten:
  • 15% over de eerste €2500;
  • 10% over het resterende bedrag tot €5000;
  • 5% over het resterende bedrag tot €10.000;
  • 1% over het resterende bedrag tot €200.000;
  • 0,5% over het resterende bedrag.

Artikel 7 – Uitvoeringstermijn
Als Opdrachtgever een vooruitbetaling moet doen of informatie of materialen beschikbaar moet stellen, begint de termijn waarbinnen De-Terrasreiniger de werkzaamheden moet afronden pas nadat de betaling, informatie of materialen zijn ontvangen. Als er een termijn is overeengekomen of opgegeven voor de uitvoering van de opdracht, is dit geen fatale termijn. Als De-Terrasreiniger deze termijn overschrijdt, moet Opdrachtgever hen eerst schriftelijk in gebreke stellen voordat de opdracht kan worden ontbonden. Dit geldt echter niet als de uitvoering van de opdracht blijvend onmogelijk is of als De-Terrasreiniger de opdracht ook niet uitvoert binnen een door hen opnieuw schriftelijk medegedeelde termijn.

Artikel 8 – Derden
De-Terrasreiniger kan werkzaamheden (deels) laten uitvoeren door derden. Artikel 7:404 BW (uitvoering door bepaalde persoon), artikel 7:407 lid 2 (hoofdelijke aansprakelijkheid) en artikel 7:409 BW (overlijden van bepaalde persoon) zijn hierop niet van toepassing.

Artikel 9 – Uitvoering van de opdracht

  1. De-Terrasreiniger zal de opdracht naar beste inzicht en vermogen en conform de vereisten van goed vakmanschap uitvoeren.
  2. De-Terrasreiniger kan de opdracht in verschillende stadia uitvoeren en de voltooide delen afzonderlijk in rekening brengen.
  3. Indien De-Terrasreiniger de opdracht in fasen uitvoert, kan hij de uitvoering van de onderdelen van een volgende fase opschorten totdat de resultaten van de vorige fase door de Opdrachtgever schriftelijk zijn goedgekeurd.
  4. Opdrachtgever verstrekt tijdig alle informatie of materialen aan De-Terrasreiniger die nodig zijn om de opdracht uit te voeren.
  5. Als Opdrachtgever de benodigde informatie of materialen niet tijdig verstrekt, mag De-Terrasreiniger de uitvoering van de opdracht opschorten en de extra kosten in rekening brengen die voortvloeien uit de vertraging. De-Terrasreiniger is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat doordat hij is uitgegaan van onjuiste of onvolledige gegevens die door de Opdrachtgever zijn verstrekt.

Artikel 10 – Wijziging van de opdracht

  1. Indien tijdens de opdracht blijkt dat wijziging of aanvulling van de opdracht noodzakelijk is voor een behoorlijke uitvoering ervan, zullen partijen hierover in onderling overleg treden.
  2. De-Terrasreiniger kan de overeengekomen prijs verhogen of verlagen. Indien mogelijk zal hij voorafgaand aan de wijziging een prijsopgave doen. Een wijziging van de opdracht kan tevens invloed hebben op de opgegeven uitvoeringstermijn. Opdrachtgever aanvaardt de mogelijkheid van wijziging van de opdracht, prijs en uitvoeringstermijn.
  3. De-Terrasreiniger kan een verzoek tot wijziging van de opdracht weigeren indien dit kwalitatief of kwantitatief gevolgen kan hebben voor de werkzaamheden.

Artikel 11 – Opschorting en ontbinding

  1. De-Terrasreiniger kan de opdracht opschorten indien hij tijdelijk zijn verplichtingen niet kan nakomen door omstandigheden die buiten zijn invloedssfeer liggen of waarvan hij niet op de hoogte was.
  2. Indien nakoming blijvend onmogelijk is, kunnen partijen het nog niet uitgevoerde deel van de opdracht ontbinden.
  3. De-Terrasreiniger kan nakoming van de opdracht opschorten of ontbinden indien Opdrachtgever zijn verplichtingen niet, niet volledig of niet tijdig nakomt. In dat geval is Opdrachtgever gehouden De-Terrasreiniger schadevergoeding te betalen of schadeloos te stellen.

Artikel 12 – Beëindiging van de opdracht

  1. Indien De-Terrasreiniger de opdracht tussentijds beëindigt, zal De-Terrasreiniger ervoor zorgen dat de nog uit te voeren werkzaamheden worden overgedragen aan derden, tenzij de beëindiging te wijten is aan de Opdrachtgever. Indien de overdracht van de werkzaamheden extra kosten met zich meebrengt voor De-Terrasreiniger, zullen deze kosten voor rekening van de Opdrachtgever zijn.
  2. De-Terrasreiniger heeft het recht om de opdracht onmiddellijk te beëindigen (zonder verplichting tot schadevergoeding of compensatie) in één van de volgende gevallen:
    a. De Opdrachtgever overschrijdt een betalingstermijn;
    b. De Opdrachtgever is failliet verklaard of verkeert in surseance van betaling;
    c. De Opdrachtgever (vennootschap) wordt ontbonden of geliquideerd;
    d. De Opdrachtgever (natuurlijke persoon) wordt onder curatele gesteld of overlijdt;
    e. Er is sprake van andere omstandigheden waardoor de Opdrachtgever niet langer vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken.

Artikel 13 – Overmacht

  1. Indien er sprake is van overmacht, is De-Terrasreiniger niet verplicht om aan zijn verplichtingen te voldoen.
  2. Tijdens de periode van overmacht heeft De-Terrasreiniger het recht om zijn verplichtingen uit de opdracht op te schorten. Indien deze periode langer dan 2 weken duurt, hebben beide partijen het recht om de opdracht te beëindigen zonder dat zij gehouden zijn tot schadevergoeding.
  3. Indien De-Terrasreiniger zijn verplichtingen gedeeltelijk heeft nagekomen en het nagekomen deel zelfstandig waarde heeft, heeft De-Terrasreiniger het recht om het nagekomen deel te factureren.

Artikel 14 – Eigendomsvoorbehoud

  1. Alle goederen die door De-Terrasreiniger worden geleverd, blijven eigendom van De-Terrasreiniger totdat de Opdrachtgever volledig aan zijn verplichtingen heeft voldaan.
  2. De Opdrachtgever is verplicht om alles te doen wat redelijkerwijs van hem verwacht mag worden om de goederen van De-Terrasreiniger veilig te stellen.
  3. Indien De-Terrasreiniger zijn eigendomsrechten wil uitoefenen, geeft de Opdrachtgever onvoorwaardelijke en onherroepelijke toestemming aan De-Terrasreiniger om alle plaatsen te betreden waar de eigendommen zich bevinden, zodat De-Terrasreiniger deze kan terugnemen.

Artikel 15 – Garanties

  1. De-Terrasreiniger garandeert dat de geleverde producten en/of diensten voldoen aan de normen en eisen die van toepassing zijn op het moment van levering.
  2. Deze garantie vervalt indien de opdrachtgever de geleverde producten en/of diensten op onjuiste wijze gebruikt.
  3. Deze garantie geldt eveneens niet indien het gebrek aan de geleverde producten en/of diensten veroorzaakt is door omstandigheden waar De-Terrasreiniger geen invloed op heeft.

Artikel 16 – Onderzoek

  1. De opdrachtgever is verplicht om de geleverde producten en/of diensten direct bij ontvangst te onderzoeken en te controleren of deze overeenkomen met de overeengekomen kwaliteit, kwantiteit en eisen.
  2. Eventuele zichtbare gebreken dienen binnen veertien dagen na ontvangst schriftelijk aan De-Terrasreiniger te worden gemeld. Niet-zichtbare gebreken dienen binnen dertig dagen na ontdekking schriftelijk te worden gemeld. De melding dient een gedetailleerde beschrijving van het gebrek te bevatten.

Artikel 17 – Klachten

  1. Eventuele klachten dienen binnen een maand na levering schriftelijk te worden gemeld.
  2. Het indienen van een klacht ontslaat de opdrachtgever niet van zijn betalingsverplichting.
  3. Bij het te laat melden van een klacht vervalt het recht op herstel, vervanging of schadeloosstelling.
  4. Indien een zaak gebrekkig blijkt te zijn en dit tijdig is gemeld, zal De-Terrasreiniger deze binnen een redelijke termijn na schriftelijke kennisgeving vervangen, herstellen of vergoeden.
  5. Indien een klacht ongegrond blijkt te zijn, zijn de kosten die De-Terrasreiniger heeft gemaakt (zoals onderzoekskosten) volledig voor rekening van de opdrachtgever.

Artikel 18 – Aansprakelijkheid

  1. De-Terrasreiniger is alleen aansprakelijk voor directe schade van de opdrachtgever die rechtstreeks en uitsluitend het gevolg is van een tekortkoming van De-Terrasreiniger.
  2. De-Terrasreiniger is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan doordat hij is uitgegaan van onjuiste of onvolledige gegevens verstrekt door de opdrachtgever.
  3. De aansprakelijkheid van De-Terrasreiniger is beperkt tot de factuurwaarde met een maximum van € 1250,00.
  4. De aansprakelijkheid van De-Terrasreiniger is in ieder geval beperkt tot het bedrag dat zijn verzekeraar in dat geval uitkeert.
  5. De beperkingen van de aansprakelijkheid in dit artikel zijn niet van toepassing indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van De-Terrasreiniger.

Artikel 19 – Privacy beleid
De-Terrasreiniger hecht veel belang aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens. U kunt ons privacy beleid vinden op onze website.

Artikel 20 -Verjaringstermijn
Vorderingen en verweren tegen De-Terrasreiniger vervallen na één jaar.

Artikel 21 – Vrijwaring

  1. Opdrachtgever vrijwaart De-Terrasreiniger van eventuele aanspraken van derden die schade lijden door de uitvoering van de opdracht en waarvoor De-Terrasreiniger niet verantwoordelijk is.
  2. Indien derden De-Terrasreiniger aanspreken, zal Opdrachtgever De-Terrasreiniger zowel buiten als in rechte bijstaan en alles doen wat van hem in dat geval verwacht mag worden.
  3. Als Opdrachtgever geen actie onderneemt, behoudt De-Terrasreiniger zich het recht voor om zelf actie te ondernemen. Alle kosten en schade die hierdoor ontstaan, komen volledig voor rekening en risico van Opdrachtgever.

Artikel 22 – Vertrouwelijkheid

  1. Tenzij er een wettelijke of beroepsplicht tot bekendmaking is, zal De-Terrasreiniger alle informatie van Opdrachtgever vertrouwelijk behandelen tegenover derden.
  2. De-Terrasreiniger zal de verstrekte informatie van Opdrachtgever niet voor andere doeleinden gebruiken dan waarvoor deze is verkregen, tenzij het van belang is in een procedure waarbij deze informatie van belang kan zijn.
  3. Opdrachtgever zal de inhoud van overeenkomsten, opdrachtbevestigingen, offertes, rapporten, adviezen of andere al of niet schriftelijke uitingen van De-Terrasreiniger niet openbaar maken en ervoor zorgen dat derden de inhoud daarvan niet zien.

Artikel 23 – Nietigheid
Indien een deel van deze voorwaarden nietig of vernietigbaar is, heeft dat geen invloed op de geldigheid van de rest van de overeenkomst. Het nietige of vernietigde deel wordt vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk de inhoud van de nietige bepaling volgt.

Artikel 24 – Inconsistentiebepaling
Als deze algemene voorwaarden en de overeenkomst tegenstrijdige bepalingen bevatten, hebben de bepalingen in de overeenkomst voorrang.

Artikel 25 – Toepasselijke wetgeving
Het recht van Nederland is van toepassing.

Artikel 26 – Jurisdictie
De bevoegde rechter is de rechtbank van Den Haag.